Ana Sayfa
Hakkında
Hizmetler
Makaleler
Galeri
İletişim
HAKKINDA
TEDAVİ ÇEŞİTLERİ
1969 doğumlu Dr. Ahmet Kılyar 1975 yılında Cengiz Topel İlkokulu'nda başlayan eğitim öğrenim hayatına 1980 yılında başarılı sınav sonucu neticesinde Gaziantep Anadolu Lisesi'nde devam etti. 1987 yılında Anadolu lisesi eğitimini tamamlayan...
ADRES BİLGİLERİ
Tel
Fax
Mobil
: +90 (232) 464 68 78
: +90 (232) 465 01 55
: +90 (532) 255 07 77
Buradasınız: Ana Sayfa / Hizmetler / Smear Testi, Koter, NST
SMEAR & KOTER TESTİ
Smear Testi Nedir?

Smear testi rahim ağzını (serviks) değerlendirmek ve hem enfeksiyonlar hem de kanser- kanser öncüsü durumlar açısından kontrol etmek için kadınlara yapılan özel bir rahim ağzı tarama testidir.

Smear testi ('Smir' olarak okunur) ; (rahim ağzından) cam üstüne ince yayma,  rahim ağzından sürüntü alma, CVS (Cervico- vaginal smear testi), PAP testi veya  PAP smear testi gibi isimlerle de anılmaktadır.

Smear Testi Hangi Amaçla Yapılır?

Bu testteki en önemli amaç, özellikle rahim ağzı kanserlerinin ve kanser öncesi (prekanseröz) lezyonların erken tanınmasıdır.  Son yıllarda jinekolojik muayene ve jinekolojik kontrollerin rutin bir parçası haline gelmiştir.

Smear Testi Nasıl Yapılır?

Vücut dokularının sürekli yenilenmesi nedeniyle kaçınılmaz olarak yüzeylerden hücreler dökülmektedir. Bu dökülen hücrelerin toplanıp özel işlemlerden geçirildikten sonra mikroskop altında incelenmesine "sitolojik inceleme (hücresel inceleme)" denir.

Sitolojik inceleme işlemin en etkili uygulandığı alan rahim ağzından (serviksten) alınan örneklerdir.  Servikal hücrelerin bu şekilde toplanması işlemine "smear" (yayma, sürüntü) adı verilir.

Smear testi ilk kez 1930'lu yıllarda Yunanlı bilim adamı "George Papanicolaou" tarafından uygulandığı için onun ismine ithafen "PAP Smear" olarak da adlandırılmaktadır.

Koter Tedavisi

Koterler uzun zamandan beri ameliyat esnasında kanamayı  durdurma, istenmeyen dokuları hızlı, güvenli ve etkili kesme ve çıkarmakta kullanılmaktadır.

Elektrokoterler Cildiye , K.B.B,kadın doğum, genel cerrahi, beyin cerrahi dallarında koagülasyonla (pıhtılaştırılarak) operasyon yapmakta , dokuları yakma için ve yakarak doku kesme-çıkarma işleminde kullanılmaktadırlar.

Elektrokoterler, yüksek frekanslı RF dalga üretirler. Bu dalgalar, uygulama noktasında ani ısı oluşturarak canlı hücrelerin sıvısını buharlaştırırlar ve hücre zarını parçalayıp yok ederler. Bu parçalanmanın zincirleme devamı ile kesme ve yok etme işlemleri gerçekleşir. Yüksek frekanslı elektromanyetik dalgaların aynı zamanda  koagülasyon (pıhtılaşma) özellikleri de vardır.

Eloktromanyetik dalgaların pıhtılaştırma özelliği, dalgaların çeşitli şekillerde modülasyonu ile azaltılıp çoğaltılabilir. Koter cihazı digital göstergelidir ve kullanılan moddaki maksimum güç, yüzde olarak digital göstergede görülebilir. Cihazlar tamamen yarı iletken elektronik teknolojisi kullanılarak üretilmiş, güçlü güvenilir cihazlardır.

NST - Nonstres Testi

Fetusun kalp atışlarının seyrini ve bebek hareketleriyle olan ilişkisini temel alarak "fetal distres", yani bebeğin oksijensiz kalma olasılığının taramasında kullanılan bir testtir ("nonstres": doğum eylemi "stresi" yok anlamında kullanılan bir kelimedir).

Bu nedenle nonstres test her zaman doğum başlamadan önce yapılan bir test olma özelliğine sahiptir. Bu amaçla kullanılan alete NST veya kardiyotokografi cihazı adı verilir. Anne adayının karnına biri bebeğin kalp atışlarını, diğeri kasılmaları algılayan iki adet ayrı prob yerleştirilir.
© Copyright 2015 Dr. Ahmet KILYAR | Her Hakkı Saklıdır.
Web Tasarım İzmir
Sosyal Medya Hesaplarımız
Talatpaşa Bul. No:57 Yadigar Apt.
Kat:1 Daire:1 PK:35220 Alsancak
Konak - İzmir / TÜRKİYE